Polityka prywatności

Polityka prywatności

Ochrona prywatności użytkowników portalu. Zapraszamy do zapoznania się z naszą polityką prywatności, która wyjaśnia zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach serwisu internetowego www.ke.edu.pl.

Przypominamy, że korzystając z naszego serwisu internetowego (www.ke.edu.pl), wyrażasz zgodę na przyjęcie zasad niniejszej Polityki Prywatności.

Przetwarzanie danych osobowych użytkowników

Dane osobowe użytkowników przechowujemy i przetwarzamy w celu realizacji usług elektronicznych świadczonych na naszych stronach internetowych, w sposób zgodny z wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204). Dbamy o administracyjne, techniczne i fizyczne zabezpieczenia, aby chronić dane osobowe, znajdujące się w naszym posiadaniu, przed nieautoryzowanym ujawnieniem, wykorzystaniem, zmianą i zniszczeniem. Zbiór zgromadzonych danych osobowych traktowany jest jako wydzielona baza danych, przechowywana na serwerze serwisu w specjalnej strefie bezpieczeństwa, zapewniającej właściwą ochronę.

Zakres udostępniania informacji o użytkownikach

Jako wydawcy serwisu internetowego www.ke.edu.pl nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie użytkownika, lub w wyniku postanowienia sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu państwa, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Pliki Cookies

W celu umożliwienia użytkownikom zarządzania serwisem internetowym oraz zapewnienia działania niektórych funkcji strony internetowej używamy tzw. cookies (ang. ciasteczka). Używamy tzw. czasowych ciasteczek ["transient cookies"], zwanymi także czasami "ciasteczkami sesyjnymi" ["session cookies"]. Takie "ciasteczko czasowe" to mały plik, który zawiera informacje o użytkowniku i znika, kiedy przeglądarka użytkownika jest zamknięta. Inaczej niż "ciasteczko trwałe" ["persistent cookie"], "ciasteczko czasowe" nie jest przechowywane na twardym dysku użytkownika; jest przechowywane tylko w pamięci ulotnej (RAM), która jest kasowana, kiedy przeglądarka sieciowa zostaje zamknięta. Używamy "ciasteczek czasowych", by na przykład dowiedzieć się, w jaki sposób użytkownik korzysta z naszej strony - dzięki temu możemy poprawić projekt naszego serwisu internetowego. "Ciasteczka czasowe" nie są połączone z żadnymi danymi osobowymi użytkownika, dzięki którym można by było go zidentyfikować. Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, ale takie wyłączenie uniemożliwi prawidłowy przebieg sesji, a tym samym uniemożliwi poprawne działanie naszego serwisu internetowego.

Nie odpowiadamy za stosowanie cookies na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym w naszym serwisie internetowym.

Informacje zawarte w logach dostępowych

Podobnie jak większość wydawców internetowych, zbieramy informacje dotyczące wykorzystania serwisów przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów serwisu, jak również w celach analizy statystycznej.

Linki do innych stron internetowych

Na stronach naszego serwisu internetowego możemy umieszczać linki umożliwiające użytkownikom bezpośrednie przejście na inne strony internetowe. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron.

Zmiany w polityce prywatności

Rozwój technologii internetowej, zmiany ustawodawcze w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego mogą wpłynąć na zmiany w polityce prywatności serwisu www.ke.edu.pl. O wszelkich zmianach poinformujemy bezzwłocznie użytkowników serwisu na stronach internetowych.

Pytania i kontakt

Jeśli chciałbyś, żebyśmy zaktualizowali Twoje dane osobowe albo usunęli Twoje dane osobowe z naszej bazy danych, albo jeśli masz jakieś pytania na temat polityki prywatności w naszym serwisie internetowym, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Kadra nauczycielska

Certyfikaty